Proiectul major de investiții „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, cofinanțat de Uniunea Europeană, are o valoare totală de 433,5 milioane lei (fără TVA) și este derulat de S.C. APASERV SATU MARE S.A. în perioada 2011-2015.
 
 
 
Contact
 
Adresa
S.C. Apaserv Satu Mare S.A.
Sediul administrativ: Satu Mare, str. Gara Ferastrau nr.9/A, cod 440210, jud. Satu Mare, Romania
   
Telefon
0261 872 015
   
Fax
0261 721 050
   
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Formular de alerta nereguli
Orice persoana implicata in implementarea/ monitorizarea unui proiect finantat prin POS Mediu, sau care detine informatii privind desfasurarea proiectelor finantate in cadrul POS Mediu, poate trimite Formularul de alerta privind neregulile la adresa de e-mail: 
sesizari-pos@posmediu.ro
 
Formular de alerta nereguli

Intrebari frecvente


1. De ce este nevoie de un nou proiect pentru extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Satu Mare?

In judetul Satu Mare s-au implementat deja mai multe programe ce au vizat reabilitarea infrastructurii de apa – Programul ISPA Satu Mare, proiectul SAMTID, si nu in ultimul rand, proiectul de Asistenta Tehnica desfasurat prin Ministerul Mediului si Padurilor, care a vizat pregatirea proiectelor de mediu in aglomerarile prioritare din judetul Satu Mare, vizand infrastructura de alimentare cu apa si canalizare in regiunea operata de catre S.C. APASERV SATU MARE S.A.  
Operatorul Regional al serviciilor de alimentare cu apa si canalizare, S.C. APASERV SATU MARE S.A.  continua seria investitiilor in infrastructura de apa si apa uzata a judetului Satu Mare, extinzand acum proiectele sale la nivelul intregului judet.
Noul proiect  va urmari conformarea cu Directivele UE in domeniul alimentarii cu apa, colectarii si tratarii apei uzate, respectiv va creste gradul de conectare a populatiei din judet la sistemul de alimentare cu apa și canalizare, contribuind la imbunatatirea standardelor de viata si la protejarea mediului.

2. Care este valoarea totala a investitiei in judetul Satu Mare?

Valoarea totala eligibila a Proiectului (fara TVA), la data semnarii, este de 433.519.445 Lei.

Valoarea eligibila a proiectului conform POS Mediu

  • finantare nerambursabila acordata din Fondul de Coeziune: 340.254.995 lei (fara TVA);
  • finantare nerambursabila de la Bugetul de Stat: 52.039.001 lei (fara TVA);
  • contributia de la  Bugetul Local: 8.005.999 lei (fără TVA);

Valoarea proiectului alta decat cea eligibila conform POS Mediu 33.219.450 lei (fara TVA) – reprezinta contributia Operatorului Regional, S.C. APASERV SATU MARE S.A.

3. Din ce fonduri se finanteaza acest proiect?

Acest proiect este cofinantat de Uniunea Europeana prin intermediul Programului Operational Sectorial MEDIU 2007-2013, Axa prioritara 1 in proportie de 78,5%, de catre Guvernul Romaniei in proportie de 12%, Autoritatile Locale din aria de implementare a proiectului in proportie de 1,84% si de catre S.C. APASERV SATU MARE S.A. in proportie de 7,66% printr-un credit bancar obtinut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

4. Care este perioada in care se implementeaza acest proiect?

Proiectul se desfasoara in perioada 2011-2015.

5. Cand vor incepe efectiv lucrarile?

Lucrarile se vor realiza in perioada 2012-2015.

6. Pentru Contractele din cadrul proiectului pot fi contractate si firme romanesti sau numai firme straine?

Contractele din cadrul proiectului « Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Satu Mare » se vor adjudeca pe baza unor licitatii internationale, desfasurate conform procedurilor legale in vigoare. La aceste licitatii pot participa atat firme din Romania cat si firme straine.

7. Cate persoane din judetul Satu Mare vor beneficia de pe urma implementarii acestui proiect?

De acest proiect vor beneficia aproximativ 186.000 locuitori din judetul Satu Mare.

8. Lucrarile de constructii vor afecta traficul rutier si pietonal?

Echipele de specialisti implicati in implementarea proiectului vor depune toate eforturile necesare pentru minimizarea disconfortului creat in timpul lucrarilor.
S.C. APASERV SATU MARE S.A. contează pe sprijinul şi înţelegerea consumatorilor până la finalizarea lucrărilor de construcţii şi doreşte să-i asigure pe aceştia că acceptarea eventualelor neplăceri survenite pe parcursul derulării lucrărilor se va face în beneficiul
creşterii calităţii şi siguranţei serviciilor de apă şi canalizare din judeţul Satu Mare.

9. Dupa implementarea acestui proiect va creste calitatea serviciilor oferite de S.C. APASERV SATU MARE S.A. ?

Serviciile publice asigurate de S.C. APASERV SATU MARE S.A. vor deveni mai eficiente si mai performante, iar ponderea populatiei racodate la astfel de utilitati se va mari semnificativ. Astfel, gradul de conectare la sistemul de canalizare va atinge o medie de 91% in aglomerarile in cauza. De asemenea, 95,3% din populatia acestor aglomerari va fi conectata la reteaua de apa potabila si va avea astfel acces la surse sigure de apa, reprezentând un numar suplimentar de 14.810 locuitori conectati la un sistem sigur de alimentare cu apa potabila.

10. Va influenta acest proiect tarifele serviciilor de apa si canalizare?

Tarifele serviciilor de apa si canalizare vor creste anual in conformitate cu Planul de crestere a tarifelor stabilit in Contractul de Finantare a Proiectului.